Sport u Sivici oduvijek je bio vrlo značajan. Bio je to način kako se maknuti od poslova i zabaviti se. Sport se počinje razvijati nakon Drugog svjetskog rata, a velik značaj u tom razvitku imaju Branko Bobetić i Josip Sever, mladi učitelji koji dolaze u Sivicu i potiču loptaške sportove. Tako se najviše razvijaju odbojka i nogomet. Nogometno igralište bilo je često seljeno, a Sivica već 1946. godine, među prvim selima u tom dijelu Međimurja, ima nogometnu momčad - “Sloboda”.

S dobrim rezultatima i sve većom popularnošću nogometa u Međimurju, mještani dobivaju još veći polet i volju za što boljom organizacijom nogometnog kluba. Tako već 1962. godine nastaje najstariji nogometni klub u općini Podturen - nogometni klub “Dobrava”, koji naziv dobiva po šumi koja povezuje Sivicu i Podturen. Pogreškom u pečatu dobivamo današnje ime kluba - “Dubrava”.

Prvi službeni natjecateljski nastup “Dubrave” bio je u sezoni 1965./1966. kada je postala jesenski prvak, ali na kraju je sezone zaostala 6 bodova za prvoplasiranom “Slogom” iz Štrigove.

 

 

 

NK “Dubrava” DANAS

Nogometni klub “Dubrava” 2015. je godine proslavio 50. godišnjicu od svog prvog službenog natjecanja. Klub broji stotinjak članova koji većinom prate seniorske utakmice, ali i one najmlađe.

Seniori se natječu u 2. međimurskoj nogometnoj ligi - A gdje postižu vrlo dobre rezultate. Klub već nekoliko godina pojačano radi s djecom i u suradnji s NK “Podturen” osnovana je u ljeto 2016. godine nogometna škola “Nogometaš 13”.

Glavna boja “Dubrave” je plavo - bijela, a uprava kluba, na čelu s predsjednikom Damirom Kerovcom, potpredsjednicima Franjom Mihalicom i Josipom Bobičancom i tajnikom Brankom Mutvarom, organizira razne događaje za sve mještane i radi na modernizaciji i poboljšanju rada kluba. Tako se uređuju svlačionice, organiziraju se odlasci na utakmice u Zagreb (npr. na utakmicu Lige prvaka Dinamo - Lyon) i šalju se na školovanje treneri koji dobivaju licencu “C” kategorije.

 

 

 

OPĆINA PODTUREN

Ivana Grščića 5

40 317 Podturen

Telefon: 040 847 260

Fax: 040 847 004

E-mail: opcina@podturen.tcloud.hr

OIB: 86969011305

IBAN: HR32 23400091834200007

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com