DSR „SZS“ MURA Ferketinec je udruga koja je službeno oformljena 07. 11. 2007. godine u Ferketincu, sa sjedištem u Ferketincu,

Ferketinec 37

Vatrogasni dom

40315 Mursko Središće

OIB 64041264300

gmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Društvo je član Međimurskog saveza sportske rekreacije „sport za sve“, te Hrvatskog saveza „sport za sve“. Društvo broji 20 članica od kojih je 16 članica aktivno. Predsjednik udruge je Dušanka Berdin a tajnica udruge Vera Posavec.

Osnovni cilj našeg društva je da potiče, pomaže, razvija i organiziran u oblasti sportske rekreacije sljedeće:

  1. aktivnosti natjecateljskog karaktera
  2. satovi redovnog oblika tjelesnog vježbanja,
  3. različite akcije masovnog karaktera,
  4. suradnja sa srodnim sportskim organizacijama,
  5. poboljšanje kvalitete društvenog života Ferketinca kao i Miklavca
  6. razvoj sportske, kulturne i ekološke svijesti među žiteljima i
  7. poticanje druženja i bolje suradnje među žiteljima.

S Obzirom da je Ferketinec po broju stanovnika maloljudno naselje, društvo sačinjavaju i članice susjednog naselja Miklavca. Naša suradnja je pohvalna i dugotrajna. Dan društva je subota u prvom tjednu veljače - Dan sportske rekreacije. Svjetski dan sporta obilježava se krajem svibnja i mi to obilježavamo kao ključnu manifestaciju na koju pozivamo udruge i ostale organizacije na nivou Općine Podturen pa i šire. Družimo se sa ostalim udrugama i društvima na nivou Općine Podturen pa i šire – sportsko rekreativnog, kulturnog -( izložbenog), humanitarnog i Sl. karaktera. Osim ovih aktivnosti naša udruga sudjeluje i u pokladama (maškarama), i nastupa sa plesnim točkama. Moramo naglasiti da kostime uglavnom izrađujemo same. A veliko zanimanje udruga pridaje putovanjima pa stoga svake godine napravimo 1 do 2 izleta po LIJEPOJ NAŠOJ pa i van granica.

Želja nam je da se našem društvu uključe nove članice bez obzira na njihovu starosnu dob jer rekreacija ruši te barijere. Moram naglasiti da za nas i naše djelovanje uvijek imaju razumijevanja i društva iz susjednog Miklavca, a posebno moram istaknuti svestranu i nesebičnu pomoć od  M.O. Ferketinca, točnije od gospodina Florijana Goričanca te financijsku pomoć od Općine Podturen.

 

 

 

 

 

 

 

 

OPĆINA PODTUREN

Ivana Grščića 5

40 317 Podturen

Telefon: 040 847 260

Fax: 040 847 004

E-mail: opcina@podturen.tcloud.hr

OIB: 86969011305

IBAN: HR32 23400091834200007

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com